Bæredygtigt byggeri

Rasmus Jakobsen A/S går forrest i bæredygtigt byggeri, og har i mange år haft fokus på at levere bæredygtige og langsigtede løsninger for vores kunder. Dette gør vi f.eks. gennem vores mange renoverings- og restaurationsopgaver, samt vores arbejde på nye DGNB-certificerede projekter. 

Bæredygtigt byggeri handler i høj grad om at passe på miljøet og bruge så bæredygtige materialer som muligt. Men bæredygtighed handler om mere end det. Når Rasmus Jakobsen A/S er med i udarbejdelsen af et bæredygtigt byggeprojekt er der også fokus på at byggeriet er langtidsholdbart, og vil være noget der kan blive brugt i mange generationer frem. For at dette kan lykkes er det vigtigt at kvaliteten af både materialer og håndværket er af højeste niveau.

Fremtidssikret løsninger

DGNB er en certificeringsordning for bygninger og byområder, som skal sikre, at man har nogle overordnede fælles afsæt for måling og vurdering af bæredygtigt byggeri. I Danmark uddeles certificeringen af non-profit organisationen Green Building Coucil Denmark.

DGNB certificeringen er bygget op om Brundtland-rapportens holistiske definition på bæredygtighed, og vurderer dermed bygninger og byområders bæredygtighed ud fra et såvel socialt som økonomisk og miljømæssigt perspektiv. 

Desuden er vurderingen suppleret med teknologi, proces og placering. Det betyder, at det ikke blot er f.eks. energiforbruget og materialerne, der analyseres, men også indeklimakomfort, kunst og bygningens rumlige fleksibilitet.

DGNB Certificeret partner

Rasmus Jakobsen A/S har været samarbejdspartner på flere DGNB-guld certificerede projekter. Det er for os som virksomhed vigtigt, at vi kan være med til at levere bæredygtigt byggeri, som kan bestå mange år ud i fremtiden og hvor vi ved, at kvaliteten lever op til vores egne ambitioner.

Når vi er med på projekter, som forsøger at opnå en DGNB-gul certificering har vi, i samarbejde med bygherre og andre entreprenører, stort fokus på at udføre projektet efter de forskrifter og krav, der stilles til DGNB-guld certificerede projekter.